جذب و پذیرش

واحد جذب و پذیرش با ارائه اطلاعات و راهنمایی به افراد حقیقی و حقوقی صاحب ایده و طرح های نوآور، یکی از بخش های مهم پارک می باشد. در این واحد حمایت ها و خدمات مرکز رشد و پارک، ساختارهای حمایتی، فعالیت ها و … صورت گرفته و از این طریق افراد دارای ایده های فناورانه جذب می گردند.

کارشناسان مستقر در مراکز رشد تابعه پارک نیز با ارائه اطلاعات لازم، مراجعین را در رابطه با نحوه ورود به مجموعه های پارک علم و فناوری و ساختارهای حمایتی آن راهنمایی می نمایند.

در این واحد برنامه‌ریزی برگزاری نشست با متقاضیان، جلسات توجیهی، همایش‌های یک روزه در سازمان‌ها و دانشگاه‌ها به منظور معرفی خدمات پارک و مرکز رشد و چگونگی شکل‌گیری واحدهای فناوری صورت گرفته و از این طریق افراد مستعد و علاقه‌مند به فعالیت اقتصادی در حوزه فناوری شناسایی و جذب می‌گردند.

معیارهای پذیرش واحد فناور

  • افراد ارائه دهنده ایده/ طرح های کسب و کار فناورانه با ویژگی های اصلی
  • ایده /طرح مبتنی بر فناوری، نوآورانه و دانش محور با قابلیت تجاری سازی
  • وجود تیم کاری متخصص و مرتبط با زمینه فعالیت و موضوع ایه/طرح
  • وجود شخصیت حقوقی ( شرکت ثبت شده) و یا آمادگی جهت ثبت شرکت

می توانند پس از طی فرایند پذیرش به عنوان واحد فناور در پارک علم و فناوری دانشگاه کاشان پذیرش شوند.

مراکز تحقیق و توسعه و شرکت های ارائه دهنده خدمات تجاری سازی نیز می توانند از مزایای استقرار در پارک علم و فناوری بهره مند شوند.

 

مقاطع اصلی پذیرش در پارک علم و فناوری دانشگاه کاشان

پارک علم و فناوری دانشگاه کاشان به منظور زمینه سازی بروز خلاقیت و ارتقاء نوآوری به عنوان متولی توسعه نوآوری اقدام به تشکیل کانون شکوفایی/مرکز نوآوری نموده است. از جمله اهداف این مرکز هدایت نوآوران و فن آفرینان برای پیاده سازی ایده، توسعه و گسترش خلاقیت و نوآوری و شناسایی دانش آموزان، دانشجویان و دانشگاهیان خلاق و نوآور با ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، مشاوره های لازم به صاحبان ایده های نوآور در جهت تبدیل آنها به ایده های تجاری می­ باشد. صاحبان ایده و نوآوران مستقر شده در کانون شکوفایی/مرکز نوآوری به منظور توسعه توانایی­ها و مهارت­های لازم توسط کارشناسان و مشاوران این مرکز تحت آموزش و تعلیم قرار گرفته و همچنین خدمات مشاوره­ای لازم جهت برنامه ریزی فعالیت­ های مرتبط با کسب و کار، جهت تجاری سازی ایده مطرح شده در اختیار ایشان قرار می گیرد.

واحدهای نوآور و فناوری که هنوز شرکت خود را ثبت نکرده اند و قصد راه ‌اندازی یک کسب و کار با محوریت یک ایده نو یا تجاری‌سازی تحقیقات دانشگاهی را دارند و یا جهت تکمیل تیم کاری خود نیاز به زمان دارند، می توانند در این دوره مستقر گردند. تثبیت و  اجرای ایده محوری، تکمیل تیم کاری و نیروی انسانی مورد نیاز، ثبت حقوقی شرکت و تنظیم طرح تجاری (Business Plan) از اهداف این دوره می باشند . در این دوره، با حمایت مرکز، طرح کاری و برنامه متقاضی تثبیت و تکمیل گردیده و متقاضی در قالب یک شرکت یا مؤسسه دارای شخصیت حقوقی مستقل به ثبت می رسد. مدت دوره‌ پیش ­رشد شش ماه است که با شرایط ویژه‌ می‌تواند تا سه ماه دیگر تمدید شود.

دوره رشد دوره‌ای است که در طی آن یک شرکت فناور با ایده محوری مناسب و متکی بر فناوری، به یک شرکت فعال و موفق اقتصادی تبدیل می‌شود. شرکت های فناوری نوپا با زمینه فعالیت در حوزۀ ایده محوری مصوب خود، پس از طی مراحل پذیرش می توانند جهت سپری نمودن دوره رشد برای مدت محدودی در مراکز رشد پارک مستقر گردند. مدت دوره‌های رشد حداکثر سه سال است.

متقاضیان استقرار در پارک به عنوان شرکت‌های رشد یافته عمدتاً شامل شرکت‌های کوچک و متوسط فناور و دانش‌بنیان، واحدهای تحقیق و توسعه و مراکز تحقیقاتی هستند. زمینه‌های فعالیت متقاضیان پذیرش می‌تواند تحقیقات کاربردی، توسعه‌ای(D&R)، طراحی مهندسی، مهندسی معکوس، بهینه‌سازی و رشد کمی و کیفی محصول، توسعه و انتقال فناوری و ارائه خدمات تخصصی باشد.

مراحل پذیرش در پارک علم و فناوری دانشگاه کاشان

مصاحبه با متقاضیان در ابتدای ورود به پارک و معرفی و بیان معیارهای پارک علم و فناوری و نیز آشنایی با ایده/طرح و ارائه کاربرگ به مراجعین

در این مرحله کاربرگ توسط مجری تکمیل و به واحد جذب و پذیرش ارائه داده می­ شود. سپس کاربرگ توسط کارشناس جذب و پذیرش بررسی و بصورت الکترونیکی برای داوران ارسال می شود.

با توجه به فرآیند جذب و پذیرش، طرح با حضور داوران فنی و اقتصادی، مسئولین پارک،کارشناس جذب و پذیرش و نیز با حضور مجری بررسی می شود. هدف از این مرحله مشخص شدن توجیه فنی و اقتصادی ایده/طرح با توجه به معیارهای پذیرش پارک می باشد. داوران نظرات خود را با توجه به فرم‌های داوری اعلام می نمایند. با توجه به نتیجه جلسه، ایده/طرح مورد نظر در شرح زیر به روال خود در جذب و پذیرش ادامه می‌دهد:

ایده/طرح مورد تایید: کل پرونده ایده/طرح جهت بررسی نهایی، ارجاع به شورا می‌گردد.

نیاز به اصلاح و تکمیل ایده/طرح: پس از انجام مصاحبه داوری موارد لازم جهت اصلاح و یا تکمیل ایده/طرح، بر اساس نظرات داوری انجام شده و به متقاضی اطلاع رسانی می‌گردد و متقاضی موظف است در مدت زمان مشخص شده مدارک را آماده و به پارک ارائه نماید. مدارک واصله توسط کارشناس جذب و پذیرش مورد بررسی قرار می‌گیرد .در صورت نیاز مجدداً برای داوران ارسال می شود. در صورت تایید ایده/طرح، کل پرونده جهت بررسی نهایی، ارجاع به شورا می‌گردد و در غیر این صورت مجدد به متقاضی جهت اصلاح بازگردانده می شود.

ایده/طرح مورد تایید نمی باشد: ایده/طرح توجیه فنی و اقتصادی نداشته و یا مغایر با با ارکان و سیاست‌های پارک می­باشد.

در این مرحله شورای پارک یا شورای مرکز رشد، نتایج ارزیابی‌های فنی و اقتصادی و نیز گزارشات کارشناس جذب و پذیرش در خصوص تقاضای پذیرش ایده/طرح، با توجه به سیاست‌ها و اهداف کلان پارک، مورد بررسی قرار می گیرد. در صورت تصویب در شورا، ایده/طرح واجد شرایط جهت استقرار در مرکز رشد/ موسسات پارک می باشد و نتیجه صورتجلسه به متقاضی ارائه و بقیه مراحل توسط بخش مربوطه ( موسسات / مرکز رشد) و نیز امور مالی ادامه می یابد.

با توجه به فلوچارت پذیرش این مرحله پایان مرحله فرآیند جذب و آغاز فرایند استقرار می باشد .

قابل ذکر است که عدم تصویب شورا به منزله عدم پذیرش در پارک علم و فنـاوری همدان می باشد.

خدمات و حمایت های پارک علم و فناوری دانشگاه کاشان

 

  • فضای استقرار دفتری و کارگاهی

  • خدمات اطلاع رسانی،کتابخانه، اینترنت، مراکز اطلاع‌رسانی

  • خدمات مشاوره‌ای فنی و کسب و کار، خدمات حسابداری و حقوقی، برگزاری سمینار و یا دوره‌های آموزشی مورد نیاز برای شرکت‌های نوپا

  • خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی

  • خدمات مالی و اعتباری: استفاده از تسهیلات مالی کم بهره، شناسایی منابع مالی و جذب سرمایه‌گذاران، تسهیل در جذب اعتبارات مصوب طرح‌ها و پروژه‌ها

  • بازاریابی و حضور در نمایشگاه ها و جشنواره ها

  • استفاده از برند پارک علم و فناوری

  • بهره مندی از قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات

  • استفاده از تسهیلات نظام وظیفه تخصصی برای افراد فعال در شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم‌ و فناوری و مراکز رشد